image

Uživanje katerega sadja in zelenjave je najboljše za hujšanje

Ali ste vedeli, da kar do 86 % prebivalcev EU ne zaužije priporočenih 5 porcij sadja in zelenjave na dan? Vendar pa te dobrote, polne vitaminov in antioksidantov, niso bistvene le za naše zdravje – pomagajo lahko tudi pri izgubi telesne teže! 

Preberite več
image

Riccardo: „Ni me več sram pred ljudmi!”

Z veseljem delimo še eno zgodbo o uspehu... Tokrat je Riccardo, naša zvesta Slimmium stranka, z nami delil izkušnjo, kako mu je izguba odvečnih kilogramov pomagala, da je postal srečnejši in bolj samozavesten.

Preberite več
image

Kako lahko zmanjšamo kopičenje maščob pozimi?

Prazniki, najlepši čas v letu, čas za veselje – vse dokler ne stopimo na tehtnico in zgroženi vidimo posledice božično-novoletnih užitkov ...

Preberite več
image

Učinkovito hujšanje – najpomembnejše so kalorije!

Verjetno ste že slišali za pravilo 80:20. To pravilo velja pri hujšanju in pomeni, da je uspešno hujšanje 80 % odvisno od naše prehrane in (le) 20 % od telesne vadbe. Vas to preseneča? Preberite več.

Preberite več
image

Pod drobnogledom: topilci maščob proti vezalcem maščob

Ob poplavi različnih izdelkov je izbira pravega prehranskega dopolnila lahko zares težavna. Bistveno je, da imamo vsaj okvirno predstavo o osnovnih vrstah prehranskih dopolnil in tako bolje razumemo, na kakšen način nas lahko podprejo.

Preberite več
image

Manj karnitina je v telesu, hitreje se kopiči maščoba

"Manj je več." Ta dobro znana fraza v primeru aminokisline L-karnitin ne velja in ne zveni dobro: manj kot je L-karnitina v telesu, bolj se kopičijo …

Preberite več