Kako se izogniti suhi koži, gubam in drugim zimskim nadlogam

Zima vedno prinaša radosti, ki jih imamo radi, vendar je ta letni čas žal pogosto povezan s težavami s kožo. Čeprav se večina izmed nas v osnovi srečuje s suho kožo, pa marsikomu niso tuje niti zimska rdečica, opekline, luskasto lasišče, razpokane ustnice ...

image

Ena od posledic pomanjkanja vlage v koži je celo povečanje gub in drobnih linij! Koža pozimi ne more več tako dobro zadrževati vode, saj se vsebnost vlage zmanjša, kar povzroči suho kožo in gube, ki so posledica zimskega vremena.

Čeprav ne moremo ubežati ostremu vremenu v kombinaciji z ogrevanjem prostorov, lahko razumemo, kaj povzroča najpogostejše težave, in ukrepamo, da bomo imeli zdravo kožo še dolgo po koncu sezone.

Zima ni koži prijazna

Saj veste, da je zaščita kože pred zimskimi vplivi nujna, saj lahko ostrejše vremenske razmere resno vplivajo na zdravje in videz naše kože:

  • Hladen zrak ima veliko manj vlage kot topel. Koža, nohti ali lasje imajo pozimi manjšo količino vlage, ki jo lahko zadržijo.
  • Močni zimski vetrovi kožo še bolj izsušijo in ji jemljejo tekočino, ki je potrebna za poletni sijaj.
  • Toplota v prostorih je pozimi zelo prijetna, vendar zmanjša vlažnost zraka in naših tkiv ter kožo oropa naravnih vlažilnih olj.
  • Tudi vroče prhe in kopeli lahko poškodujejo površino kože.
  • Zimska oblačila lahko prispevajo k suhi in srbeči koži.

Kako preprečiti zimske težave s kožo

Predvsem moramo prilagoditi režim nege kože - nujna je bolj zaščitna vlažilna krema. Pomaga tudi pitje velikih količin vode in uporaba vlažilca zraka v prostorih, v katerih preživimo največ časa. Zagotavljanje toplote ni nepogrešljivo, vendar lahko še vedno omejimo izpostavljenost prekomerni vročini.

Zgoraj našteti koraki peljejo v pravo smer, vendar je v sestavljanki še en pomemben delček, na katerega pogosto pozabimo ...

Kolagen hiti na pomoč

Kolagen, prevladujoča beljakovina v našem telesu, se nahaja v različnih vezivnih tkivih, kot so mišice, kite in vezi, pa tudi v krvnih žilah, zobeh, kosteh in koži. Prav tako pomaga pri rasti las in nohtov ter skrbi za dobro počutje naše kože. Preprosto povedano, kolagen je lepilo, ki drži naše telo skupaj.

Žal se že pri 25 letih proizvodnja kolagena upočasni, kar pomeni, da ga je treba nadomestiti. Ocenjuje se, da na leto izgubimo do 1 % kolagena, žal pa ga brez dodatkov ne moremo popolnoma nadomestiti.

Slimmium paket Vitki in lepi 24/7 poskrbi prav za to težavo in koži daje tisto, kar najbolj potrebuje.

Izdelki vsebujejo patentirane sestavine:

  • Ovoderm® poveča čvrstost kože do 51 %* in elastičnost do 25 %*
  • Naticol® klinično** dokazano zmanjša gube do 16,5 %* po 12 tednih,* poveča sijaj kože in izboljša njeno hidracijo

Zahvaljujoč tem sestavinam sta COLLAGEN Fat Burner in COLLAGEN Night Burner izjemno učinkovita.

Naše stranke se strinjajo, da ima lahko redna uporaba izdelkov COLLAGEN Fat Burner in COLLAGEN Night Burner pomlajevalne učinke na kožo. Študije so pokazale, da izdelka povečata čvrstost in elastičnost kože, kar je dobra novica, če želite koži povrniti mladosten videz brez gub in ga ohraniti skozi vso leto!

In da, še vedno je čas, da se v nekaj tednih poslovite od suhe kože, gub in drugih zimskih nadlog ter v celoti uživate v tej čudoviti sezoni.

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani. Naši izdelki niso namenjeni preprečevanju ali zdravljenju katerekoli bolezni ali resnih obolenj.

Izbrani izdelki za vas

30-DNEVNI PAKET
-65%
Akcijska cena 34,99 € Redna cena 100,87 €
Ogled izdelka