Zakaj je že dobro jesti zajtrk?

Če ste običajen Zemljan, ki rad dobro je in pije, ste najverjetneje tudi že kdaj razmišljali o hujšanju. Potem ste prav tako najverjetneje že slišali, da je dobro jesti zajtrk. Res je, zajtrk je dober za naš stas. Raziskave to potrjujejo. Ampak imamo še en predlog. In tudi tega potrjujejo raziskave.

image

Pa začnimo z zajtrkom

Nedavna ameriška raziskava prehranjevalnih navad 50.000 odraslih, ki so jih spremljali 7 let, je pokazala, da je naš star pregovor pravzaprav zelo svež: Zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan, večerjaj kot berač. Pri tistih, ki so jedli identično hrano, vendar ob drugačnih urah, so se kalorije iz hrane drugače »obnašale«: pri večernih jedcih so se začele bolj kopičiti v obliki telesne maščobe.

Da to ni osamljena raziskava, potrjuje tudi uradno priporočilo American Heart Association (Ameriškega združenja za srce), ki prav tako poudarja pomen zajtrka oziroma tega, kakšen »tajming« prehranjevanja imamo. Večerno prenajedanje je slaba ideja, če želite hujšati. Preskakovanje zajtrka pa je povezano z večjim tveganjem za debelost in sladkorno bolezen.

Naša biološka ura pravi – dan je čas za hrano

Razlog, da je zajtrk tako kul, je naša notranja ura, ki pravi, da sta jutro in dan čas za hranjenje, večer in noč pa čas za spanje. Zato se ponoči upočasni metabolizem, poveča skladiščenje hrane v obliki maščobe in zmanjša poraba. 

Tako da je velika verjetnost, da boste izgubili kak odvečen kilogram že, če si privoščite bogat zajtrk, ne preskakujete obrokov in si za večerjo omislite lahko hrano. Seveda je poanta zajtrka, kosila in večerje, da nas nasitijo in da vmes ne grizljamo nezdravih prigrizkov.

Drugi predlog – malce prelisičite telo

Bodimo realni, včasih se je težko upreti večernim gurmanskim razvajanjem – in najboljše so tiste stvari, ki so najbolj redilne, sladke in mastne. Navsezadnje se tudi številna druženja dogajajo zvečer – pogosteje povabimo koga na večerjo kot na kosilo. In če ste med tistimi, ki se vam vsaka kulinarična pregreha takoj pozna, potem so naravne kapsule CarbBlock EXTREME idealne za vas.

Kapsule CarbBlock EXTREME vsebujejo naravne sestavine, ki v telesu učinkujejo tako, da prepolovijo vnos kalorij ogljikovih hidratov in maščob iz vaših obrokov! Enake porcije - prepolovljene kalorije!. Ker naše telo ne more izkoristiti vseh maščob in sladkorjev iz hrane, jih tudi ne more skladiščiti. In lahko gremo na večerjo malo bolj pomirjeni.