Nekateri so za vroče: 5 dejstev, ki jih niste vedeli, o pekoči papriki

Vročina - ali jo obožujete, ali pa sovražite, vmesne izbire ni. Toda, ali ste vedeli, da ima pekoča paprika tudi dokazane učinke na izgubo teže? Preberite več!

image

1. Snov, zaradi katere je čili paprika pekoča, se imenuje kapsaicin.

To je tisto, zaradi česar se vam solzijo oči, medtem ko hlastate po zraku. Če pretiravate, se zgodi ravno to.

2. Kapsaicin je tisto, kar znanstveniki imenujejo termogena snov.

Termogen dobesedno pomeni, da proizvaja toploto. Večina kalorij, ki jih pokurimo, izgoreva z namenom, da ohranjamo telesno temperaturo. Že rahlo povišanje telesne temperature pomeni, da bomo na dolgi rok pokurili kar nekaj dodatnih kalorij!

3. Kapsaicin spodbudi delovanje metabolizma.

Poročilo, objavljeno v reviji Critical Reviews v Food Science and Nutrition, je ugotovilo, da kapsaicin ne povzroči samo vročega in pekočega občutka v ustih, temveč tudi topi kalorije in maščobe!

4. Kapsaicin ima tudi neverjetno moč stimuliranja rjavega maščobnega tkiva.

Rjava maščoba je dobra vrsta maščob - to je tista, ki poveča število pokurjenih kalorij, tudi če ne počnete ničesar. S staranjem izgubimo veliko rjave maščobe, nadomesti pa jo bela maščoba (uganili ste, to je slaba vrsta maščobe).

5. Obstaja način, kako izkoristiti moč kapsaicina, brez solznih oči in pekočih ust.

Vzemite kapsule AdipoBurn EXTREME! Vsebujejo ves kapsaicin, ki ga potrebujete - več kot bi ga dobili v enem povprečnem močno začinjenem obroku!

Poleg tega AdipoBurn EXTREME vsebuje tudi ekstrakt rdeče pomaranče, ki dokazano preprečuje nabiranje maščob in je znan po tem, da posebej cilja prav na maščobo okoli trebuha.

Obogaten je z izvlečkom zelenega čaja, ki še dodatno spodbudi metabolizem, in vitaminom B6, ki je bistvenega pomena za presnovo maščob!

Izbrani izdelki za vas