Kilogrami se vedno vrnejo: 4 napake, ki so krive za to

Ste izgubili upanje, da vam bodo vaše najljubše kavbojke še kdaj prav? Poskusili ste že različne hitre diete, šteli kalorije, se do onemoglosti potili v fitnesu ... Rezultatov, vsaj takih, ki bi trajali dlje časa, pa od nikoder. Razlog se zelo verjetno skriva v eni od pogostih napak. Preverite, ali jih delate tudi vi!

image

Seveda obstajajo dobri in slabi načini za izgubljanje kilogramov. Težava, ki muči vse nas je, da iščemo takšno dieto, ki bo delovala najhitreje. Vse največje napake, ki povzročijo, da izgubljene kilograme pridobimo nazaj (in jim dodamo še kakšnega) izvirajo v naši neučakanosti.

Če se s težo spopadate še iz časov srednje šole, ste vsako leto težji ali pa ste prepričani, da vas muči kakšno hormonsko neravnovesje, zelo verjetno delate vsaj eno od teh napak.

1. Preveč jeste

Ja, to je precej očitna napaka. Obstaja veliko popularnih diet, ki vas poskušajo prepričati, da lahko neko makrohranilo jeste v izobilju. To je zelo pogosta napaka, ki lahko količino zaužitih kalorij ponese v višave.

DEJSTVO: Vse metaštudije so dokazale, da nekatere diete prinašajo hitrejše rezultate kot druge, ampak najpomembnejši element vsake uspešne diete je kalorični deficit. S preprostimi besedami: porabiti morate več kalorij, kot jih zaužijete.

2. Ne jeste dovolj

Čeprav se zdi protislovno s tem, kar smo ravnokar povedali, je ta napaka prav tako pogosta. Zagrešimo jo vsi, ko hočemo shujšati kar najhitreje. Večina hitrih diet cilja na ekstremno nizek dnevni vnos kalorij. Če ste kdaj videli dnevni jedilnik z manj kot 1200 kalorij - no, o tem govorimo.

Zmanjšanje dnevnega vnosa kalorij na minimum (na potrebe bazalnega metabolizma – količino energije, ki jo potrebujete za preživetje in delovanje) je lahko najhitrejša rešitev za vaše težave z odvečnimi kilogrami. Ampak samo, če ne telovadite.

Redni obiski fitnesa ali tek vsako jutro se bodo ob minimalni količini hrane vedno končali katastrofalno. Zakaj? Ker tak način hujšanja ni nič drugega kot stradanje. In vaše telo reagira nanj na najslabši možen način.

Verjetno ste slišali, da se vaš metabolizem upočasni, če jeste manj kot vaše telo potrebuje. Vsi pa se ne zavedajo, zakaj je to tako velik problem.

Počasen metabolizem je preživetveni mehanizem (ne pozabite, vaše telo misli, da stradate). Telo upočasni ne tako pomembne funkcije in porablja manj energije. Manj energije potrebuje vaše telo, manj lahko jeste, ne da bi spet dobili nazaj vse te kilograme.

Če ste v načinu stradanja, lahko opazite naslednje znake:

⦁ Šibkost
⦁ Nereden menstrualni cikel
Stagniranje pri izgubi kilogramov
⦁ Kljub redni vadbi niste v formi
⦁ Nimate želje po hrani
⦁ Nepravilne vzorce spanja
⦁ Zabuhlost in napihnjenost

In ko dokončno obupate … izredno hitro pridobivanje kilogramov.

3. Ne jeste dovolj beljakovin

Ta napaka je povezana s prejšnjim problemom. Zakaj? Pri napaki št. 1 smo ugotovili, da bazalni metabolizem določa naš minimalen kaloričen vnos. Ampak pomembno dejstvo je, da je naš bazalni metabolizem – do neke mere – določen s strani naših mišic.
Več mišic imamo, več energije potrebujemo – tudi, če cel dan počivamo. To je do neke mere razlog, zakaj moški in višji ljudje lahko pojejo več. Imajo več mišične mase in zato večje potrebe po kalorijah.

Kakšno vlogo igrajo beljakovine? Torej, beljakovine – še posebej aminokisline – so gradniki naših mišic.

Če ne zaužijemo dovolj beljakovin (kar je pogosto povezano s hitrimi dietami oz. izgubo kilogramov s stradanjem) bo naše telo dobesedno podrlo naše mišice, da se bo lahko nahranilo.

Rezultati? Manj mišične mase. In posledično počasnejši metabolizem. Izgubljanje kilogramov bo hitro začelo stagnirati ali pa se bodo vsi kilogrami vrnili. Vam izraz jo-jo dieta kaj pove?

4. Nikoli niste preizkusili AdipoBurn formule – zdaj v EXTREME različici

AdipoBurn EXTREME je bil ustvarjen posebej za ljudi, ki nočejo izgubljati časa z dietami. Močno kurjenje maščob s trajnim učinkom je njegov cilj.

Kot veste, dieta vedno povzroči upočasnitev metabolizma, ker vaše telo običajno dobi manj kalorij. AdipoBurn EXTREME zdaj preprečuje to upočasnitev, kar naredi vaše hujšanje bolj učinkovito in dolgotrajno kot kdajkoli prej.

Unikatna AdipoBurn EXTREME formula je zdaj močnejša kot kdajkoli prej! Deluje kot kurilec maščob, hkrati pa reprogramira naše maščobne celice in hormonski odziv na način, ki je optimalen za hujšanje.

Njegova skrivnost za izjemne rezultate je spodbujanje adiponektina – tako imenovanega hormona suhih – in zaščita mišic med hitrimi dietami. Že s svojo originalno formulo je našim strankam pomagal:

  • Stopiti maščobo okrog pasu
  • Zmanjšati obseg stegen in boov
  • Izgubiti maščobo okrog trebuha ob vzdrževanju zdrave prehrane

*[Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani.]

Priskrbite si svojega, dokler je še na voljo v posebni ponudbi!

Izbrani izdelki za vas